Prezentare generală
Îngrășământ biologic. Produs care conține microorganismele care ajută la îmbunătățirea structurii solului, la fixarea azotului pe rădăcinile plantelor, fixarea azotului atmosferic, metabolizarea fosfaților, cu efect tonic asupra plantelor. Crează la nivelul rădăcinilor o microfloră care generează suficientă umiditate. Potasiul joacă un rol foarte important în formarea proteinelor și pentru înflorit. Este implicat în funcționarea stomatei, contribuind la reducerea transpirației plantei, ceea ce crește rezistența la secetă. Acidul ascorbic are acțiune antioxidantă și reductantă, cu rol în medierea toleranței la stresul abiotic (raze UV, salinitate, arșiță, metale grele). Acidul ascorbic funcționează ca un tampon redox major și ca un cofactor pentru enzimele implicate în reglarea fotosintezei, biosinteza hormonală și regenerarea altor antioxidanți. Acidul ascorbic reglează diviziunea și creșterea celulelor și este implicat în transducția semnalului.
Conținutul GRAAL
- Bacillus megaterium - 5x106 cfu/ml
- Azospirillium lipoferum - 5x106 cfu/ml
- Sulfat de Potasiu - 5%
- Aminoacizi de origine vegetală - 1.6%
- Ulei vegetal (glicerol – material inert) - 30%
Mod de folosire
Cultura |
Doza |
Floarea-soarelui |
1 l/ha |
Grâu de toamnă |
1 l/ha |
Rapiță de toamnă |
1 l/ha |
Porumb |
1 l/ha |
Soia |
1 l/ha |
Leguminoase |
1 l/ha |
Momentul aplicării:
La floarea-soarelui se aplică de la stadiul de 6-8 frunze până la înflorit deplin BBCH 18-65.
La porumb de la stadiul de 8 frunze la boabe în faza de lapte BBCH 18-73.
La rapița de toamnă se aplică de la apariția inflorescențelor până la începutul coacerii BBCH 50-80.
Soia tratamentul se face de la începutul înfloritului până când semințele încep să se matureze BBCH 51-81.
La grâu se începe de la apariția frunzei stindard până la faza de lapte BBCH 41-77.
GRAAL este un produs 100% natural, ecologic, autorizat prin Reg. (CE) 848/2018 pentru utilizare în agricultura ecologică.