ROOTS este un produs 100% natural care conține o combinație foarte largă de microorganisme micorize (endo și ectomicorize) bacili și fungi cu roluri multiple pentru plantele de cultură și sol, benefice pentru plante creând un mediu sănătos și îmbogățind fertilitatea. În sol degradează resturile vegetale, eliberând nutrienți, cu efect bun în degradarea fosforului organic în sol, făcându-i disponibili plantelor și de asemenea distrugând potențialele puncte de dezvoltare a patogenilor. Rol și în fixarea azotului și în promovarea creșterii mugurilor, lăstarilor și rădăcinilor, și a productivității, structurarea mai bună a solului, creșterea conținutului de humus, aerare mai bună, o mai bună infiltrare a apei. Rol și în repopularea solului cu microorganisme benefice. Aminoacizii au rol de stimulator al proceselor de creștere, înflorire și fructificare, dar și cu efect natural de chelatare al microelementelor. O parte din aminoacizi constituie elemente de bază ale auxinelor, stimulând diviziunea celulară și dezvoltarea sistemului radicular. Ajută plantele să se recupereze după perioadele de stres (îngheț, secetă, grindină, exces de umiditate, fitotoxicitatea creată de produsele fitosanitare). Crește rezistența plantelor la atacul bolilor și dăunătorilor.
CONŢINUT PRODUS:
• trichoderma hamatum - 1x10
4 ufc/ml
• trichoderma atroviride; (harzianum spp.) - 1x10
4 ufc/ml
• trichoderma koningii - 1x10
4 ufc/ml
• trichoderma lonigbrachiatum - 1x10
4 ufc/ml
• trichoderma reesei - 1x10
4 ufc/ml
• Azospirillum lipoferum - 1x10
4 ufc/ml
• bacillus subtilis - 1x10
4 ufc/ml
• bacillus amyloliquefaciens - 1x10
4 ufc/ml
• bacillus licheniformis - 1x10
4 ufc/ml
• 8 Endo-Mycorrhizae - 1x10
4 ufc/ml
• 7 Ecto-Mycorrihizae - 1x10
4 ufc/ml
• 5 Trichoderma - 1x10
4 ufc/ml
• ascophyllium nodosum - 0.5%
• aminoacizi - 10%
• substante humice - 10%
• ulei vegetal (glicerina – material inert) - 50%
PROPRIETĂŢI FIZICO/CHIMICE:
ROOTS se prezintă sub formă de lichid de culoare maro închis, cu miros specific.
Rolul
Ciupercilor Trichoderma:
►Distrug bolile din sol;
►Susţin dezvoltarea rădăcinilor;
►Competiţie directă cu patogenii pentru spaţiu şi nutrienţi;
►Determină plantele să sintetizeze compuşi biostatici;
►Infectează hivele fungice ale factorilor patogeni;
► Stimulează producţia de substanţe cu rol de apărare;
►Facilitează absorbţia de nutrienţi minerali;
Rolul
Bacillus Subtilis:
►Biocontrol (distruge bolile din sol);
►Competiţie directă cu patogenii pentru spaţiu şi nutrienţi;
►Infectează hivele fungice ale factorilor patogeni;
Rolul
Bacillus Amyloliquefaciens:
►Stimulează producţia de zahăr, enzime şi vitamine;
► Stimulează dezvoltarea rădăcinilor;
►Extrem de eficient împotriva Botrytis, Fusarium, Pythium şi Rhizoctonia;
Rolul
Aminoacizilor:
►Stimularea procesului de înflorire;
►Aduce un raport semnificativ la dimensiunea şi coloritul fructelor;
►Creşterea raportului de zahăr şi aciditate (Brix);
Rolul
Acizilor Humici:
►Deblocarea nutrienţilor din sol;
►Creşte permeabilitatea membranelor permiţând absorbţia nutrienţilor;
►Stimulează dezvoltarea şi înmulţirea microorganismelor din sol;
►Reduce problemele de supra-salinitate;
►Reduce eroziunea solului;
Rolul
Ascophyllium Nodosum:
►Asigură necesarul de auxine, citochinine, micro şi macro elemente;
►Conţinut ridicat de gibereline, betaine, polizaharide şi aminoacizi;
Rolul
Azospirillum Lipoferum:
►Colonizează rădăcinile fixând azotul, fitohormonii şi hormonii;
►Dezvoltă sistemul radicular;
►Facilitează absorbţia nutrienţilor;
►Întăreşte sistemul imunitar;
Rolul
Micorizelor:
Micoriza (în plural: micorize, numele ştiinţific mykorrhiza) este o formă de simbioză între fungi şi plante în care o ciupercă intră în
contact cu sistemul rădăcinilor fine unei plante. Datorită caracteristicilor specifice, micorizele sunt împărţite în mod tradiţional în trei grupuri diferite: ectomicorize, endomicorize şi micorize arbusculare. O altă clasificare face distincţia între cinci micorize, anume ortoide, ectopice, arbutoide, ericoide şi arbusculare precum două forme antagoniste. Miceliul (toate hifele ramificate) formează o teacă densă în jurul vârfurilor rădăcinoase tinere, încă fără scoarţă. Ca reacţie, capetele rădăcinilor se umflă şi nu mai dezvoltă fire păroase. După ce acele lipsesc, hifele ciupercii preiau responsabilitatea. Astfel, hifele fungide cresc în cortexul rădăcinii, dar nu penetrează în celulele lor, ci formează în spaţiile extracelulare o reţea care facilitează schimbul de nutrienţi între ciupercă şi plantă, aşa numita „Reţeaua Hartig” (după botanistul silvicultor german Robert Hartig, 1839-1901). Ele ajung foarte departe în matricea solului, asigurând o absorbţie bună şi extinsă a nutrienţilor şi a apei. În plus, micorizele protejează rădăcina copacilor de infecţii prin penetrarea de bacterii sau altor ciuperci.
CULTURI ŢINTĂ:
Culturi pomicole, vita de vie, leguminoase, cultura mare.
DOZE RECOMANDATE:
Cultura |
Doza |
Cereale păioase |
1-2 l/ha |
Porumb |
1-2 l/ha |
Floarea-Soarelui |
1-2 l/ha |
Soia |
1-2 l/ha |
Rapiță |
1-2 l/ha |
Năut |
1-2 l/ha |
Mazăre, Fasole |
1-2 l/ha |
Lucernă |
1-2 l/ha |
Semințoase (măr,păr,gutui) |
5 l/ha |
Sâmburoase (cireș,vișin,cais,prun,piersic,nectarin) |
5 l/ha |
Arbuști fructiferi |
5 l/ha |
Viță de vie |
5 l/ha |
Căpșun |
5 l/ha |
Legume |
5 l/ha |
MOMENTUL APLICĂRII:
La culturile de câmp se aplică la pregătirea patului germinativ și apoi se poate aplica pe parcursul perioadei de vegetație cu rol în nutriție prin fixarea azotului atmosferic, ceea ce optimizează folosirea îngrășămintelor de sol. Produsul se aplică de la pornirea în vegetație în primăvară și până la formarea fructelor.
DEPOZITARE / TERMEN DE VALABILITATE:
5 - 25 grade Celsius, ferit de razele soarelui şi îngheţ / 24 luni de la data fabricaţiei.
Ambalaj:
1 L, 10 L
ROOTS produs și distribuit de compania noastră, este compatibil cu producția vegetală în sistem ecologic, conform cerințelor regulamentului (EC) 848/2018.